Spracovanie osobných údajov

Zásady spracúvaniA osobných údajov a systém ochrany osobných údajov podľa nariadenia GDPR

Účelom týchto zásad je preukázať, že spracúvanie osobných údajov prevádzkovateľom sa vykonáva v súlade s aktuálne platnou právnou úpravou, najmä Zákonom 18/2018 Z. z. ochrane osobných údajov(ďalej len „nový zákon ZOOÚ“) a Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, (ďalej len „ nariadenie GDPR“). Nová právna úprava dáva prevádzkovateľovi povinnosť s ohľadom na povahu, rozsah a účel spracúvania osobných údajov a na riziká s rôznou pravdepodobnosťou a závažnosťou pre práva fyzickej osoby prijať vhodné technické a organizačné opatrenia na zabezpečenie a preukázanie toho, že spracúvanie osobných údajov sa vykonáva v súlade s novou právnou úpravou. Uvedené prijaté opatrenia je prevádzkovateľ povinný podľa potreby aktualizovať.
Tento dokument je výsledkom posúdenia spracúvania osobných údajov prevádzkovateľom pre účely právnych noriem upravujúcich ochranu osobných údajov. Zavedením štandardizovanej ochrany osobných údajov na základe princípov tu uvedených je minimalizované riziko porušenia ochrany osobných údajov.

  • Obchodné meno: Marian Kubala
  • Sídlo:   Horelica 479, 022 01 Čadca 
  • Prevádzka: Kukučínova 2283, 022 01 Čadca
  • Prevádzka: Horelica 499, 022 01 Čadca
  • Právna forma: Samostatne zárobkovo činná osoba/SZČO
  • IČO: 37 588 885
  • DIČ: 1045160061
  • Registrácia: Spoločnosť zapísaná na okresnom úrade Čadca, číslo živnostenského registra 502-13821

(ďalej v texte zásad len ako „prevádzkovateľ“ )

KONTAKTNÉ ÚDAJE:

Ak sa na nás budete chcieť v priebehu spracovania vašich osobných údajov obrátiť, môžete nás kontaktovať na:

  • Meno a priezvisko: Marian Kubala
  • Tel: 0907 335 194
  • Mail: info@kuchyne-kubala.sk
  • Trvalý pobyt: Horelica 479, 022 01 Čadca
  • Doručovacia adresa: Horelica 479, 022 01 Čadca 
ZÁKONNÝ DÔVOD SPRACOVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV:

Právnym základom spracúvania osobných údajov u prevádzkovateľa o dotknutých osobách všetkých kategórií  sú nasledujúce ustanovenia GDPR, resp. nového zákona ZOOÚ:

  • spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby, – podľa § 13 ods. 1 písm. b) ZOOÚ, resp. čl. 6 písm. b) GDPR. (objednávky, zmluvy o dielo, pracovné zmluvy, predzmluvné vzťahy, životopisy….)
  • Podľa § 78 ods. 3 ZOOÚ prevádzkovateľ, ktorý je zamestnávateľom dotknutej osoby, je oprávnený poskytovať jej osobné údaje alebo zverejniť jej osobné údaje v rozsahu titul, meno, priezvisko, pracovné zaradenie, služobné zaradenie, funkčné zaradenie, osobné číslo zamestnanca alebo zamestnanecké číslo zamestnanca, odborný útvar, miesto výkonu práce,  telefónne číslo, faxové číslo, adresa elektronickej pošty na pracovisko a identifikačné údaje zamestnávateľa, ak je to potrebné v súvislosti s plnením pracovných povinností, služobných povinností alebo funkčných povinností dotknutej osoby. Poskytovanie osobných údajov alebo zverejnenie osobných údajov nesmie narušiť vážnosť, dôstojnosť a bezpečnosť dotknutej osoby.
  • spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné podľa osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, – podľa  § 13 ods. 1 písm. c) ZOOÚ, resp. čl. 6 písm. c) GDPR (obchodný zákonník, zákonník práce, zákon o zdravotnom poistení, zákon o sociálnom poistení, zákon o dani z príjmov….)
  • spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na účel oprávnených záujmov prevádzkovateľa alebo tretej strany okrem prípadov, keď nad týmito záujmami prevažujú záujmy alebo práva dotknutej osoby vyžadujúce si ochranu osobných údajov, najmä ak je dotknutou osobu dieťa, – podľa § 13 ods. 1 písm. f) ZOOÚ, resp. čl. 6 písm. f) GDPR, prevádzkovateľ využíva na adrese.
  • ďalšie spracúvanie osobných údajov na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel, ak je v súlade s osobitným predpisom a ak sú dodržané primerané záruky ochrany práv dotknutej osoby.
PREHLÁSENIE:

Prehlasujeme, že ako prevádzkovateľ vašich osobných údajov spĺňame všetky zákonné povinnosti vyžadované platnou legislatívou, najmä Zákonom o ochrane osobných údajov a GDPR, a teda že:

  • budeme spracovávať vaše osobné údaje len na základe platného právneho dôvodu popísaného vyššie.
  • Si týmto plníme podľa článku 13 GDPR informačnú povinnosť voči dotknutým osobám
  • umožníme vám a budeme vás podporovať v uplatňovaní a plnení vašich práv podľa nového zákona ZOOÚ a nariadenia GDPR.
DOTKNUTÉ OSOBY:
  • Zmluvní a predzmluvní obchodní partneri/právnické a fyzické osoby/zákazníci prevádzkovateľa
  • Zamestnanci prevádzkovateľa
  • Dodávatelia
ÚČELY SPRACOVANIA:

Spracovávame osobné údaje, ktoré nám zveríte sami a to z dôvodov naplnenia týchto účelov:

Zmluvní a predzmluvní obchodní partneri/právnické a fyzické osoby/ zákazníci prevádzkovateľa, dodávatelia

  • identifikácia predzmluvnej a zmluvnej strany
  • realizovanie zmluvne dohodnutej spolupráce
  • spracovania dopytov na dodanie výrobkov a služieb, ich prevzatie a všetky náležitosti s tým spojené
  • spracovania objednávok, dodanie objednaných výrobkov/služby a všetky náležitosti s tým spojené
  • evidencia objednávok
  • uzatvorenie, plnenie a evidencia,  uzatvorenej kúpnej zmluvy, inej zmluvy, súvisiacej s predajom
  • reklamácie
  • pohľadávok
  • spracovanie účtovnej agendy, vystavenie daňového dokladu

Osobné údaje prevádzkovateľ spracúva v rozsahu:

  • Právnické osoby/ zákazníci prevádzkovateľa:
  • O týchto dotknutých osobách sa v cenových ponukách, objednávkach, kúpno-predajných zmluvách, v  zmluvách o dielo, alebo iných informačných systémoch  spracúvajú kontaktné údaje  spoločnosti ako sú: identifikačné údaje, fakturačné údaje, emailové adresy, tel. čísla., a taktiež meno a priezvisko osoby, ktorá za danú spoločnosť vystupuje.
  • Fyzické osoby/ zákazníci prevádzkovateľa:
  • O týchto dotknutých osobách sa v cenových ponukách, objednávkach, kúpno-predajných zmluvách, v  zmluvách o dielo, alebo iných informačných systémoch  spracúvajú kontaktné údaje  dotknutej osoby/zákazníka ako sú:  titul, meno, priezvisko, adresa trvalého bydliska, adresa prechodného bydliska, číslo telefónu, e-mailová adresa.

Zamestnanci:

  • Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje svojich zamestnancov výlučne pre účely pracovnoprávnych vzťahov a ďalších právnych vzťahov, ktoré vyplývajú z pracovného práva a práva sociálneho zabezpečenia.
  • Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje potrebné na vyplatenie miezd a vedenie personalistiky na základe pracovného pomeru alebo spracovania na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru
  • Ďalším účelom je plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napr. na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane predzmluvných vzťahov
  • Taktiež na zabezpečenie identifikácie svojho zamestnanca v pracovných zmluvách
AKO DLHO BUDEME ZHROMAŽĎOVAŤ VAŠE OSOBNÉ ÚDAJE:
  • Prevádzkovateľ sa zaručuje, že osobné údaje poskytnuté dotknutou osobou v predmetnej zmluve alebo iným spôsobom bude spracúvať v informačných systémoch v zmysle zásady minimalizácie uchovávania a v prípade, žeby odpadol účel spracúvania, prevádzkovateľ sa zaručuje osobné údaje vymazať. V prípade, že budú uvedené osobné údaje spracúvané na iný účel ako je stanovený vyššie v tomto článku bude dotknutá osoba o tomto účele ako aj o právnom základe takého spracúvania informovaná ešte pred takým spracúvaním.
  • Prevádzkovateľ sa zaručuje, že osobné údaje zamestnancov  na účely špecifikované v týchto zásadách bude spracúvať maximálne po dobu trvania pracovnoprávneho vzťahu, prípadne ak si to vyžaduje niektorý s vyššie uvedených predpisov tak po dobu stanovenú v tomto zákonnom predpise.
ZABEZPEČENIE A OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV:

Chránime osobné údaje v maximálnej možnej miere. Chránime ich ako keby boli naše vlastné. Zaviedli sme všetky možné technické a organizačné opatrenia, ktoré zamedzujú zneužitiu, poškodeniu alebo zničeniu vašich osobných údajov.

ODOVZDANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV TRETÍM OSOBÁM (SPROSTREDKOVATELIA, PRÍJEMCI):

K vašim osobným údajom majú prístup oprávnené osoby poverené prevádzkovateľom, ktorí sú viazaní mlčanlivosťou.

Väčšinu spracovateľských operácií zvládame sami a nepotrebujeme k nim 3. strany.
Pre zaistenie niektorých konkrétnych spracovateľských operácií, ktoré nedokážeme zabezpečiť vlastnými silami, využívame služby sprostredkovateľov, ktorí sa na dané spracovanie špecializujú a sú zaviazaný sprostredkovateľskou zmluvou súlade s GDPR.

Sú to poskytovatelia nasledujúcich platforiem a služieb:

  • Dodávateľ účtovných služieb
  • Dodávateľ webhosting
  • Dodávateľ domény
  • Zdravotná poisťovňa
  • Sociálna poisťovňa
  • Daňový úrad
  • Orgány činné v trestnom konaní,

prípadne iným zainteresovaným subjektom pre naplnenie účelu spracúvania a dotknutým osobám, a to v rámci výkonu ich práv.

ODOVZDÁVANIE DÁT MIMO EURÓPSKEJ ÚNIE:

Dáta spracovávame výhradne v Európskej únii alebo v krajinách, ktoré zaisťujú stupeň ochrany na základe rozhodnutia Európskej komisie. 

VAŠE PRÁVA V SÚVISLOSTI S OCHRANOU OSOBNÝCH ÚDAJOV:

V súvislosti s ochranou osobných údajov máte niekoľko práv. Ak budete chcieť niektorého z týchto práv využiť, prosím kontaktujte nás prostredníctvom vyššie uvedenej mailovej adresy.

Máte právo na informácie, ktoré sú plnené už týmito zásadami spracovania osobných údajov. – informačná povinnosť

Vďaka právu na prístup nás môžete kedykoľvek vyzvať a my vám doložíme v lehote 30 dní, aké vaše osobné údaje spracovávame a prečo.

Ak sa u vás niečo zmení alebo akékoľvek svoje osobné údaje zbadáte neaktuálne alebo neúplné, máte právo na doplnenie a zmenu osobných údajov.

Právo na obmedzenie spracovania môžete využiť, ak sa domnievate, že spracovávame vaše nepresné údaje, myslíte si, že vykonávame spracovanie nezákonne, ale nechcete všetky údaje vymazať alebo ak máte námietku proti spracovaniu.

Obmedziť môžete rozsah osobných údajov alebo účelov spracovania.

Právo na výmaz (byť zabudnutý): Vašim ďalším právom je právo na vymazanie, v prípade že neexistuje zákonný právny základ, ktorý nás oprávňuje resp. zákonná povinnosť, ktorá nám prikazuje vaše osobné údaje spracúvať. V takom prípade vymažeme všetky vaše osobné údaje zo svojho systému, aj zo systému všetkých čiastkových spracovateľov a záloh v zákonom stanovenej lehote.

Sťažnosť na Úrade na ochranu osobných údajov: Ak máte pocit, že s vašimi údajmi nezaobchádzame v súlade so zákonom, máte právo sa so svojou sťažnosťou kedykoľvek obrátiť na Úrad na ochranu osobných údajov. Budeme veľmi radi, ak najprv budete o tomto podozrení informovať nás, aby sme s tým mohli niečo urobiť a prípadné pochybenie napraviť.

MLČANLIVOSŤ

Dovoľujeme si vás uistiť, že ako prevádzkovateľ a taktiež naši zamestnanci, spolupracovníci a sprostredkovatelia, ktorí budú spracovávať vaše osobné údaje, sú povinní zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch, ktorých poskytnutie by ohrozilo zabezpečenie vašich osobných údajov. Táto mlčanlivosť trvá aj po skončení vzťahov s nami. Bez vášho súhlasu nebudú vaše osobné údaje poskytnuté tretej strane.

Tieto zásady spracovania osobných údajov platia od 25.5.2018 a nahrádzajú predchádzajúcu Ochranu osobných údajov.

Zásady používania súborov cookies 

Čo sú súbory cookies?

Ako je bežnou praxou na takmer všetkých profesionálnych webových lokalitách, táto lokalita používa súbory cookies, čo sú malé súbory sťahované do vášho počítača alebo mobilu za účelom zlepšenia poskytovaných služieb. Táto stránka popisuje aké informácie zbierame, ako ich využívame a prečo občas musíme tieto súbory ukladať. Tiež poskytneme informácie o tom, ako môžete predísť ukladaniu súborov cookies, čo však môže zhoršiť alebo „pokaziť“ určité prvky funkcionality tejto webovej lokality. Ďalšie všeobecné informácie o cookies nájdete na Wikipédii v článku o HTTP cookies.

Rozoznávame niekoľko druhov cookies, a to podľa

  • Z časového hľadiska: dočasné(session cookies) – ukladajú sa iba dočasne a po zatvorení prehliadača sa zo zariadenia používateľa vymažú a trvalé – zostávajú uložené, kým ich nevymažeme alebo kým ich nevymaže náš prehliadač, v závislosti od dátumu vypršania platnosti súboru cookies
  • z hľadiska subjektu: vlastnécookies vytvoril prevádzkovateľ stránky, ktorú používateľ práve navštívil. a tretích subjektov – cookies vytvoril subjekt, ktorý neprevádzkuje webovú stránku, ktorú používateľ práve navštívil
  • z hľadiska právneho základu spracúvania osobných údaj: cookies, pre ktoré nie je potrebný súhlas návštevníka stránky – napríklad nevyhnutné, tzv. technické cookies a cookies, pre ktoré je potrebný súhlas návštevníka stránky – napríklad analytické a reklamné cookies).

Technické cookies:

  • cookies pre vstup používateľa – konzistentné sledovanie vstupu užívateľa v sérii výmeny správ s poskytovateľom služby (prevádzkovateľom),
  • autentifikačné cookies – identifikácia používateľa po jeho prihlásení,
  • cookies zamerané na bezpečnosť používateľa – zvyšovanie bezpečnosti služby; ochrana systému prihlasovania; odhaľovanie nesprávnych pokusov o prihlásenie,

Súbory cookie tretích strán:

  • Google Analytics (analytické cookies): meranie návštevnosti webových stránok, kampaní, sleduje návštevnosť stránok používateľom,
  • Google Analytics (analytické cookies): identifikácia prvej relácie nového používateľa; tzv. jedinečné návštevy,
  • Marketingové cookies:
  • sledovacie pixely – sledovanie správania používateľa, konverzií na stránkach, optimalizácia reklám a pod.,
  • reklamné cookies – uloženie jedinečného ID, ktoré identifikuje zariadenie vracajúceho sa návštevníka s využitím na cielenie reklamy,
  • cookies na sledovanie používateľa prostredníctvom prídavných modulov sociálnych sietí,
  • cookies pre reklamy tretích subjektov – behaviorálna reklama
  • Cookie lišta: okno, ktoré sa zobrazí po návšteve webu a vyžaduje, aby ste cookies povolili alebo odmietli

Ako používame súbory cookies 

Súbory cookies používame z rôznych dôvodov, ktoré sú uvedené nižšie. Vo väčšine prípadov bohužiaľ neexistujú štandardizované možnosti ako zakázať súbory cookies bez toho, aby úplne zablokovali funkcionalitu a vlastnosti, ktoré tejto lokalite poskytujú. Odporúča sa, aby ste všetky súbory cookies nechali povolené, ak si nie ste istí, či ich potrebujete alebo nie, pre prípad že sa používajú na poskytovanie služby, ktorú využívate.

Zakázanie súborov cookies 

Nastaveniu súborov cookies môžete zabrániť tak, že upravíte nastavenia vo vašom prehliadači (prezrite si časť Pomoc vo vašom prehliadači, ak chcete zistiť ako to urobiť). Berte na vedomie, že zakázanie súborov cookies bude mať vplyv na funkčnosť tejto a mnohých iných webových lokalít ktoré navštívite. Zakázanie súborov cookies má obvykle za následok aj zakázanie určitých funkcii a vlastností tejto lokality. Preto sa odporúča aby ste súbory cookies nezakazovali.

Súbory cookies, ktoré nastavujeme 

Keď zadáte údaje prostredníctvom formulárov, napríklad tých, ktoré nájdete na kontaktných stránkach alebo formulároch komentárov, súbory cookies môžu byť nastavené tak, aby si zapamätali informácie o užívateľovi pre budúcu korešpondenciu. 

Marian Kubala používá súbory cookies pre identifikáciu počítača a sledovanie spôsobu akým užívatelia prezerajú  . To internetovú stránku www.kuchyne-kubala.sk  umožňuje zdokonaľovať naše webové stránky a lepšie ich prispôsobiť potrebám užívateľov portálu. Marian Kubala nepoužívá súbory cookies pre reklamné kampane. Súbory cookies nezahŕňajú žiadne osobné údaje a nie je možné Vás prostredníctvom nich identifikovať na webových stránkach tretích strán.

Ak portál  www.kuchyne-kubala.sk navštívite opakovane, vďaka cookies sa pripojíte rýchlejšie. Okrem toho vás stránka „spozná“ a ponúkne vám informácie, ktoré preferujete alebo vám umožní vstup resp. ponúkne doplnenie údajov vyplnených pri predchádzajúcich návštevách web portálu. 

Viac informácií 

Dúfame, že sa tým pre vás veci vyjasnili, a ako už bolo spomenuté, ak existuje niečo, pri čom si nie ste istí, či to potrebujete alebo nie, je zvyčajne bezpečnejšie nechať súbory cookies povolené pre prípad, že by komunikovali s niektorou funkciou našej webovej lokality. Ak máte stále záujem o viac informácií, môžete nás kontaktovať prostredníctvom niektorého z nami preferovaných spôsobov. 

KDE NÁS MÔŽETE KONTAKTOVAŤ?

Ak máte akékoľvek pripomienky, otázky či žiadosti týkajúce sa používania vašich osobných údajov, alebo ak máte akúkoľvek otázku týkajúcu sa tohto vyhlásenia o ochrane osobných údajov a súboroch cookies, kontaktujte nás na tejto e-mailovej adrese info@kuchyne-kubala.sk alebo pomocou kontaktných údajov uvedených v sekcii   KONTAKT .

Vaše otázky a návrhy týkajúce sa tohto vyhlásenia uvítame.

Záverečné ustanovenia

Prevádzkovateľ je oprávnený tieto podmienky zmeniť. Novú verziu podmienok ochrany osobných údajov zverejní na svojich internetových stránkach, o čom vás informuje prostredníctvom e-mailovej adresy, ktorú ste prevádzkovateľovi poskytli.

Naspäť navrch
Naspäť navrch